Новини однією строкою

***

понеділок, 19 квітня 2010 р.

Досудове слідство триває… вже майже рік

Заява Полтавського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі щодо проведення досудового слідства органами прокуратури

Ще 23 червня 2009 року прокурором Октябрського району м. Полтави А.Мироновим порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем при видачі пільгових кредитів, що, на думку прокурора, спричинило тяжкі наслідки службовими особами Полтавського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі за ч. 2 ст. 364 КК України. Такий тяжкий злочин карається позбавленням волі від 5 до 8 років.

У дійсності, всі вісім забудовників отримали кредити згідно чинному законодавству, а саме:
- Конституції України (ст. 8, 22, 24);
- Сімейного кодексу України (ст. 65);
- Закону України «Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві» (ч. 2, 4 ст. 11);
- Постанови Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 1998 р. №1597 «Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі».

Організувавши обшук та вилучення кредитних угод у кількості понад 500 штук, а в кримінальній справі числиться лише 8 угод, правоохоронці зайнялися шантажем позичальників по селах області. Не маючи ніяких законних підстав вимагають у селян письмових пояснень стосовно отримання кредиту. Водночас, нав’язуючи позичальникам, що у фонді беруть хабарі та що проти них порушена кримінальна справа, а також, що їм треба когось посадити у фонді.

Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі довів до відома про вищевказане Президента України Віктора Януковича, Генерального прокурора України Олександра Медведька та голову Полтавської облдержадміністрації Олександра Удовіченка, звернувшись з відповідними заявами та листами.

м. Полтава.
19 квітня 2010 р.