Новини однією строкою

***

пʼятницю, 2 квітня 2010 р.

Свавілля триває!

Прокурор Октябрського району м. Полтави Миронов А.М. порушив кримінальну справу проти службових осіб фонду за ч. 2 ст. 364 КК України, якою передбачено позбавлення волі від 5 до 8 років.
   
Такі дії прокурора свідчать про відсутність бажання керуватися чинним законодавством при прийнятті такого відповідального рішення та впевненістю в безкарності за свої дії.

Дивне формування в постанові про порушення кримінальної справи, а саме:… незаконного в порушення п. 4 Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі, затверджених Постановою КМУ № 1597 від 05.10.98 р., умисно, всупереч меті діяльності фонду, видали довгострокові кредити особам, які фактично не мали права на отримання пільгового кредиту … чим заподіяли шкоду відповідним бюджетам у вигляді незаконних витрат на загальну суму 243 тис. грн., що є тяжкими наслідками.

По-перше, керуватися п. 4 Правил, не розуміючи його по суті, та не враховуючи п. 7, 13, цих же Правил, а також ч. 2 та 4 ст. 11 Закону України Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві» № 400 від 17.10.2009 р., порушувати кримінальну справу прокурор не має права.

По-друге, до порушення кримінальної справи прокурор зобов’язаний взяти пояснення як від службових осіб фонду так і від службових осіб КРУ, які проводили планову перевірку.

Зараз прокурор замість того, щоб визнати службову недбалість при порушенні кримінальної справи, пішов далі в порушенні законодавства.

Так 04.03.2010р. без рішення суду вилучив 489 кредитних угод між позичальниками та фондом на суму понад 13,5 млн. грн. (в той час як справа відкрита по вісьмом угодам).

До 02.04.2010 року документація фонду не повернута.

Зараз на вимогу прокурора прийнята постанова Октябрського районного суду м. Полтави про проведення позапланової перевірки фінансово-господарської діяльності фонду за період IV квартал 2006-2008 роки, хоча за цей період проводилася планова перевірка (Акт КРУ а Полтавській області від 25.02.209 р. № 07-21/64).

Прес-служба Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.