Новини однією строкою

***

неділю, 24 липня 2011 р.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ голови Полтавського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Віктора Токаря до Президента України Віктора Януковича

Президенту України
ЯНУКОВИЧУ В.Ф.
01220, м. Київ, вул. Банкова, 11.

Копія:

Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України
БЛИЗНЮКУ А.М.
01025, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 9.

Голові Полтавської обласної державної адміністрації
УДОВІЧЕНКУ О.В.
36014, м. Полтава, вул. Жовтнева, 45.

Судді Октябрського районного суду м. Полтави
БУРБАКУ В.
36002, м. Полтава, вул. Навроцького, 5.

Токаря Віктора Ілліча,
що проживає за адресою:
(адреса вказана у паперовому варіанті,
який відправлений поштою)
тел. моб. (099) 307 48 38.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ
Президенту України

Шановний Вікторе Федоровичу!

На виконання Указу Президента України від 27.03.1998 року №222/98 «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» розпорядженням голови Полтавської облдержадміністрації від 23.06.98 р. №302 створено Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

У своїй діяльності Фонд керується:
- Конституцією України;
- Указом Президента України від 27.03.1998 р. №222/98 «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі»;
- Законом України «Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві»;
- Постановою Кабінету Міністрів України від 18.06.1998 №1597 "Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі"
- іншими нормативними актами.

09.08.2011 року в Октябрському районному суді м. Полтави, після дворічного досудового слідства, має відбутися суд над головою Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

За ініціативою тодішнього прокурора Полтавської області Войцишена В.Д. прокурор Октябрського району м. Полтави Миронов А.М. 23.06.2009 р. порушив кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем при видачі пільгових кредитів, що спричинило тяжкі наслідки.

У чому полягають «зловживання» та «тяжкі наслідки»?

Надання кредитів індивідуальним сільським забудовникам, які проживають у сільській місцевості і працюють в органах виконавчої влади в тій же сільській місцевості, на думку (саме думку) прокурора не мають права на отримання пільгового кредиту. Звідси «зловживання» і «тяжкі наслідки».

Багаторазові пояснення, що ст. 11 Закону України «Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві» та п. 4, 7 Правил надання довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам (Постанова Кабінету Міністрів України від 05.10.1998 р. №1597) не передбачають жодних обмежень в праві отримання такого кредиту за місцем роботи позичальника ні прокурора, ні слідчого не переконали. Навіть, лист Заступника Генерального прокурора України Занфірова В.Д. слідчим не сприйнято.

У результаті 17.02.2011 року прокурор Октябрського району м. Полтави Миронов А.М. (а зараз вже прокурор Полтавської області) затвердив обвинувальний висновок по кримінальній справі №10730075 за обвинуваченням Токаря Віктора Ілліча у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 210, ч. 1 ст. 365, ч. 2 ст. 366 Кримінального Кодексу України.

Ні в кримінальних справах, ні в обвинувальному висновку, навіть, не згадано про ст. 11 вищезгаданого Закону.

До речі, відразу після передачі матеріалів слідства до суду (дев’ять томів) прокурор Миронов А.М. став прокурором міста Полтави, а слідчий районної прокуратури Петров П.В. – старшим слідчим прокуратури м. Полтави.

За ігнорування Закону, злочинну фантазію при складанні обвинувального висновку – підвищення по службі?!

З метою припинення цього беззаконня, прошу Вас, Вікторе Федоровичу, доручити правознавцям з Адміністрації Президента України переконати прокуратуру Полтавської області, що за дотримання діючого законодавства при наданні кредитів сільським забудовникам, кримінальної відповідальності не передбачено.

Також, прошу зробити відповідні висновки стосовно виконавців цієї ганебної кримінальної справи за свідоме, умисне ігнорування діючого законодавства.

З повагою,

Голова Полтавського обласного
фонду підтримки індивідуального
житлового будівництва на селі                                            В.І.Токар

24 липня 2011 р.