Новини однією строкою

***

пʼятницю, 26 липня 2013 р.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ Голові Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Андрію Солодкову

Шановний Андріє Андрійовичу!

Вам надійшла від Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі касаційна скарга на Ухвалу Апеляційного суду Полтавської області від 29 травня 2013 року по справі №554/2732/13-ц. провадження 22-ц/786/734/2013.

В скарзі надаються пояснення, які є обґрунтованими з точки зору їх законності.


А суть цієї безглуздої справи полягає в тому, що в 2011 році, я, голова Фонду Токар Віктор Ілліч, був відсторонений від виконання обов’язків голови Фонду. Цей термін затягнувся на 15 місяців.

Відповідно, у фонді з’явилася економія фонду заробітної плати.

Виконуюча обов’язки голови фонду  за рахунок цих коштів підвищила посадові оклади працівникам в 2012 році. Хоча ці кошти були разовою і тимчасовою економією заробітної плати.

Вважати таку підвищену заробітну плату ще й на 2013 рік законною (після виходу на роботу голови фонду) – злочин (вимагання).

І це вимагання активно підтримали судді Апеляційного суду Полтавської області: Гальонкін С.А., Петренко В.М., Лобов О.А. своєю Ухвалою (чомусь Іменем України).

Ця фантастично-безглузда Ухвала прийнята без участі в судовому засіданні представника скаржника, незважаючи на письмове своєчасне прохання про перенесення судового засідання з поясненням причин.

Ухвала не враховує протокольне рішення Державної територіальної інспекції з питань праці від 27.02.2013 року та Постанову Октябрського районного суду м. Полтави від 12.04.2013 року по справі №554/2476/13-ц.

Ні в протоколі, ні в Постанові не порушувалося питання скасування будь-яких наказів голови Фонду.

Ухвала не відповідає вимогам закладеним у ст. 55 Закону України «Про судоустрій і статус судді» та наводить на думку про замовний характер і безмежну віру в безкарність за незаконні дії.

Я не проти, щоб працівники фонду отримували більшу заробітну плату і не проти збільшення своєї щомісячної зарплати, але ряд об’єктивних причин змусили привести зарплату всіх працівників у відповідність до реальних можливостей. Станом на 23.07.2013 р., заробітна плата працівників фонду від 2200 грн.

Наші прохання викладені у касаційній скарзі.

З повагою, Голова Полтавського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі В.І.Токар

26 липня 2013 р.
м. Полтава