Новини однією строкою

***

середу, 24 березня 2010 р.

Полтавська державна установа звернулася до Президента України

з проханням припинити протиправні дії Контрольно-ревізійного управління у Полтавській області та прокуратури Октябрського району м. Полтави

Навколо діяльності Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі відбуваються події, які штучно і безпідставно створені Контрольно-ревізійним управлінням в Полтавській області та прокурором Октябрського району м. Полтава.

23 червня 2009 року прокурором А.Мироновим порушено кримінальну справу проти службових осіб фонду по ст. 364 ч.2 КК України, звинувачуючи їх у зловживанні службовим становищем при наданні кредитів сільським забудовникам на суму 243 тис. грн. Вісім забудовників, котрі разом отримали кредити на цю суму проживають і будуються в сільській місцевості Полтавської області. При наданні кредитів цим забудовникам фонд керувався Конституцією України, Законами України, Сімейним кодексом України та постановами Кабінету Міністрів України.

Прокуратурою Октябрського району м.Полтави з 23.06.2009 року до цього часу ведеться досудове слідство.

Розуміючи, що кримінальна справа відкрита безпідставно, районною прокуратурою прийнято ще одне незаконне рішення про обшук і виїмку документів. До восьми кредитних угод, які фігурують у справі, вилучено додатково близько 600 справ на суму понад 13,5 млн. грн. та системний блок комп’ютера головного бухгалтера, чим паралізовано роботу фонду.

Фонд просить Президента України Віктора Януковича з метою припинення протиправних дій проти службових осіб фонду доручити Міністерству юстиції України та Генеральній прокуратурі розглянути наведені у листі доводи фонду.

Для довідки: Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі заснований у 1998 році Полтавською обласною державною адміністрацією на виконання Указу Президента України від 27 березня 1998 р. «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі».

Прес-служба Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі (м.Полтава).